Boek: Zijn zij gek of ben ik het?

Geschreven door Imelda Schouten

In jouw beleving ga je er meestal vanuit dat jouw manier van kijken en dat wat voor jou betekenis heeft ook voor anderen geldt. Het kan hinderlijk zijn als iemand heel anders kijkt, anders betekenis geeft. De oorzaak? Verschil in oriëntatie. Zijn zij gek of ben ik het? laat zien dat je oriëntaties kunt gebruiken om problemen in de maatschappij en in organisaties op te lossen.

WIM VAN DINTEN EN IMELDA SCHOUTEN EBURON | DELFT | 2011 | 3E DRUK | 271 PAGINA’S PRIJS: €33,95 | ISBN 978 90 79768 01

Een oriëntatie is een vooringenomenheid die zichtbaar wordt in wat je kiest, hoe je praat, schrijft, organiseert, met anderen omgaat. Je kunt er patronen mee herkennen. Mensen, groepen, volken, culturen, zijn ermee te typeren. Organisatie kun je ermee diagnosticeren: hoe ze worden gepositioneerd, geleid, ingericht. Hoe ze zich kunnen vernieuwen en hoe je dat praktisch inricht.

Dit boek laat zien dat het anders kan
In de westerse wereld zijn interne oriëntaties dominant. De invloed van de omgeving en sociale samenhang zijn daarmee op de achtergrond geraakt. Materieel gezien heeft ons dat veel voordeel opgeleverd. Maar inmiddels hebben mensen het gevoel dat er iets verloren is gegaan, dat veel organisaties vervreemd zijn van de realiteit. Dit boek laat zien dat het anders kan.

Wie alle oriëntaties herkent en accepteert vindt nieuwe wegen, wordt creatief, kan complexe situaties aan, z’n gevoel onder woorden brengen. Je raakt geïnspireerd, krijgt energie. Praktische toekomstgerichte oplossingen komen binnen bereik. Je kunt direct beginnen.

Direct bestellen

  Aantal à €33,95 (excl. verzendkosten)*

  Uw gegevens

  *noodzakelijk voor uw bestelling

  Wij versturen uw bestelling zodra we op NL55 RABO 0158 7695 38 t.n.v. Stichting Sezen uw betaling, inclusief de verzendkosten à €4,90 per boek, ontvangen hebben.

  Ik wil op de hoogte gebracht worden als er nieuwe publicaties van Stichting Sezen verschijnen

  *Door op verzenden te drukken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens zoals beschreven in onze privacy verklaring.

  Voorkant-ZZG

  Laat een reactie achter