Vlog: Hoe onze gevestigde orde omgaat met de kwaliteit van leven

Aan de hand van een metafoor reikt Wim van Dinten een manier van kijken aan, waarmee je gaat herkennen hoe onze gevestigde orde omgaat met kwaliteit van leven.

Hoe dat kan veranderen houd je van ons tegoed. In 2022 verschijnen interviews, nieuwe vlogs en ons nieuwe boek.

#samenleving #kwaliteitvanleven #democratie #visie #mesaverde #watzijnwekwijtgeraakt #technologie #onderwijs #covid #wisselwerking #media #desmondtutu #bluswerk #complexiteit #wimvandinten

Deze vlog is ook als podcast te beluisteren.

Wil je voortaan onze nieuwsbrief ontvangen?

4 reacties

 • De urgentie voor het nieuwe boek wordt steeds groter.
  Ik heb alle boeken over oriëntaties etc en kan bijna niet wachten op de volgende.

  • Dag Albert,

   Het gevoel dat je beschrijft deel ik.

   Het boek beslaat drie delen. Het eerste gaat over vormen van betekenisgeving, het tweede over evoluties in betekenisgeving en het derde hoe we uit de toestand zouden kunnen ontsnappen die is ontstaan. Vertrekpunt is de westerse wereld. Het boek moet tijdloos zijn en niet ervaren worden als utopie. Tegelijkertijd brengt het zoveel nieuw inzicht dat we ons uiterste best doen om mensen niet af te schrikken. We denken dat we het Voorwoord apart uitbrengen zodat bekend wordt wat onder de titel Realiteit en Werkelijkheid verborgen is. We hopen dat Voorwoord voor de vakanties uit te kunnen brengen en na de vakantie het boek. Er komen als begeleiding interviews uit op video en vlogs. Nog een paar maanden en dan treden we ermee naar buiten.

   Dank voor je belangstelling.

   Hgrt,

   Wim van Dinten

 • Beste Wim en Imelda, succes met deze ‘balansoefening’! Geduld is een schone zaak, maar ook ik ben inmiddels héél benieuwd, zowel naar het resultaat – voorwoord, boek en andere content – als naar de effecten op (herstel van) onze ecologische en maatschappelijke betekenisgeving…
  Hartelijke groet, Mike

  • Beste Mike,

   Jouw bericht doet ons goed op deze morgen dat we ons weer aan het schrijven zetten. Vanmorgen las ik dat de meeste jonge boeren graag aan het bioboeren slaan en tegelijk zie je hoe politici en bestuurders in hun verouderde repertoire naar ‘oplossingen’ zoeken. In jouw eigen omgeving zal jij ook talloze ervaringen hebben.
   Van onze meelezers krijgen we te horen dat de waarnemingen en lijnen waar we mee komen inspirerend zijn en helpen om andere wegen in te slaan.
   We houden je op de hoogte van de lancering en hopelijk kunnen we elkaar daarbij / daaromheen ontmoeten.

   Hartelijke groet,
   Imelda

Laat een reactie achter