Aardnootje Spotlight

Verbinding

Deur
Weinstock op Pixabay
Geschreven door Erik Visser

De ingang werkt kennelijk niet, een dame achter glas gebaart dat ik moet omlopen.

Ik loop de hoek om. Een oudere heer met stok loopt mij tegemoet, hij vertelt dat ik de personeelsingang moet nemen en wijst waar ik die kan vinden. Hij verontschuldigt zich, want moet de bus halen.

“Sorry meneer” zegt de gastvrouw als ik eenmaal binnen ben, “iemand met een tag wilde naar buiten, dan gaat de deur op slot en kan niemand hem meer open krijgen. Normaal gesproken gaat die beveiliging eraf, zodra die persoon met de tag weer terugloopt, maar de antenne heeft de verbinding verloren. Nu moeten we erachter komen welke tag het is geweest, zodat de beveiliging opgeheven kan worden. Of de persoon met de tag moet toevallig weer langs de antenne lopen.”

Verschillende mensen zijn blij dat ze kunnen helpen en geholpen worden, een echtpaar waarvan de man slecht ter been is krijgt stoelen aangeboden. Hij maakt er het beste van, kijkt naar het schouwspel.

[wysija_form id=”2″]

Nieuwe aardnootjes verschijnen ook via Twitter.

Over de auteur

Erik Visser

Erik Visser is bedrijfskundige.
Hij is vijftien jaar werkzaam in de zorg en hulpverlening, steeds vanuit de patiëntenbeweging in bestuurs- en advies- en managementfuncties en inmiddels ook als zelfstandige. Erik Visser is docent bij Sezen Academy en begeleider bij Bascole. Is vertrouwd met een grote variëteit van situaties en omstandigheden waarin mensen afhankelijk worden van hulpverlening. Wordt gedreven door wat hulpverlening met mensen doet en hoe hulpverlening echt helpend kan zijn.
Wil eraan bijdragen dat organisaties en hulpverleners kunnen doen waarvoor de omgeving hen nodig heeft, en dat de context waarin zij werken daarop ingericht raakt.

Laat een reactie achter