Schaffen

Mizianitka op Pixabay.com
Geschreven door Erik Visser

“Merkels ‘Wir schaffen das’ was ronduit naïef”

is de stelling in Standpunt NL op Radio 1 op 8 januari. 79% eens, 21% oneens. In de studio gaat het niet over Merkels uitspraak in de context waarin ze die deed, maar dient ‘Keulen’ als achtergrond. Natuurlijk keurt iedereen af wat daar is gebeurd, de verhalen van mensen die erbij waren liegen er niet om.

Opvallend veel bellers onderschrijven Merkels uitspraak en hebben duidelijk voor ogen wat er moet gebeuren: cursus seksualiteit, hard ingrijpen, terugsturen, uitleg over normen en waarden. Bij hen klinkt de verwachting door dat zulk doelgericht handelen de oplossing biedt.

Geen enkele reactie gaat over de omstandigheden waarin iets kan ontstaan wat zich in Keulen voordeed. En of je met doelgerichte maatregelen zo’n toestand dan veranderd krijgt.
Gerd Leers, aanwezig in de studio, noemt iets wat daarmee te maken heeft: ‘Het is niet goed om vluchtelingen grootschalig op te vangen. Als wij willen dat zij integreren, moet opvang kleinschalig.’ En direct erachteraan: ‘Dan kost het maar meer.’

Alsof integreren een kwestie van ‘maken’ en geld is.

Nieuwe aardnootjes verschijnen ook via Twitter.

 

[wysija_form id=”2″]

Laat een reactie achter