Je kunt hier niet anders

foto door Nicolien Pul
Geschreven door Nicolien Pul

Ik neem mij voor na het ontbijt foto’s uit te zoeken en te printen. Daarna ga ik naar ons boekingskantoor om mailtjes te beantwoorden. Maar dan komt Erics moeder binnenlopen, samen met zijn jongere zusje met zoontje, Erics jongste broertje en een neefje.

Oké, die foto’s kan ik wel vergeten… Ze blijven uiteindelijk tot ver in de middag. We praatten wat en soms trekt iemand zich terug voor een dutje. Eric haalt eten op de markt, we lunchen. Later haal ik cola en wat snacks.

Eigenlijk gebeurt zoiets dagelijks: familie die langskomt of er gebeurt iets anders waardoor je je planning of verwachting voor die dag kunt vergeten. Dat is wel eens lastig als vrienden uit Nederland graag om zo en zo laat willen Skypen. In Nederland zijn we eraan gewend te leven volgens gemaakte afspraken, mijn ‘agenda’ is daar altijd vol. Hier gaat het zoals het gaat. Dat omgevingen zo in betekenisgeving kunnen verschillen!

 

Laat een reactie achter