Het onvoorstelbare wordt voorstelbaar

voorstelbaar
geralt op pixabay.com
Geschreven door Wim van Dinten

President Hollande riep 70 landen en internationale organisaties bij elkaar

om een gezamenlijk standpunt in te nemen over de Israëlisch-Palestijnse problematiek. Zij willen de tweestatenoplossing. Zien ze dan niet dat ze diplomatiek hebben gefaald en dit onbereikbaar is? Ze weten ook dat Trump hun wens niet zal steunen, maar denken dat hij niet om hen heen kan.

Je ziet dat mensen op allerlei manieren proberen om afstand te nemen van Trump. Burgerrechtenactivist en congreslid Lewis beschouwt Trump niet als legitiem president. Steeds meer mensen komen er op emotionele manier voor uit dat ze niet met hem verbonden willen worden. Het is de opmaat van een proces waarin bestaande structuren en verbanden in elkaar zullen storten. Gebeurt dat niet onder Trump dan wel na hem, want Trump representeert de opkomst van zelfreferentialiteit – van uitgaan van jezelf – als massaverschijnsel.
Op enig moment zullen de emotionele verschillen tussen mensen zich manifesteren als verschillen tussen staten. Het onvoorstelbare wordt voorstelbaar. In Amerika zoeken staten naar onafhankelijkheid. De NAVO en de VS nemen afscheid van elkaar.

[wysija_form id=”2″]

Nieuwe #aardnootjes verschijnen ook via Twitter.

 

Laat een reactie achter