Disconnected

jeremy corbyn in front of crowd
Ciaran Norris flickr.com/photos/135178381@N05/19608482984/in/photostream
Geschreven door Imelda Schouten

Zaterdag werd Jeremy Corbyn met forse meerderheid gekozen tot leider van de Britse Labourparty. De media noemen hem radicaal

en beweren dat hij geen prime minister kan worden. De BBC herhaalt steeds dat hij zich te eenvoudig kleedt, fietst, meerijdt op volle achterbanken van eenvoudige auto’s. Ze geven politici het woord die roepen dat Jeremy alleen ervaring heeft als rebel, dat wat hij wil niet kan.
Ze negeren dat hij een snel groeiende groep – vooral jonge – Britten trekt, aangestoken door zijn passie, integriteit, authenticiteit en idealen. Hij inspireert, trekt overvolle zalen. Hij wil dat we ophouden de aarde uit te wonen. Direct na de verkiezing demonstreerde hij mee op straat: ‘vluchtelingen zijn hier welkom’. Hij wil een nieuw soort economie ontwikkelen. Hij geeft hoop.

Op dezelfde dag in de NRC een advertentie voor een chique leergang voor managers en bestuurders om met bekende Nederlandse acteurs en artiesten leiderschap te leren door stemgebruik en lichaamstaal te trainen. Ineens voel je: disconnected.

[wysija_form id=”2″]

Laat een reactie achter