Complotdenken

England Verkiezingen
Publicdomainpictures on Pixabay
Geschreven door Wim van Dinten

Toen premier Theresa May van de Conservatieve Partij zes weken geleden verkiezingen uitschreef, was haar bedoeling dat die over Brexit zouden gaan.

Er werd haar een overweldigende overwinning voorspeld, de conservatieven lagen 22% voor in de peilingen. Binnen een week was de agenda omgegooid.

Die werd niet bepaald door Brexit, maar door ‘for the many, not the few’. Het was Labour’s aanval op het neoliberalisme. Haar leider Jeremy Corbyn groeide in premierwaardigheid. De voorsprong kelderde naar 9%. Toen kwam de aanslag in Manchester. Het leek haastwerk. Wel 23 doden en meer dan 50 gewonden. Terreuraanvallen werkten tot nu toe uit in het voordeel van een zittende regering. Na een paar dagen was het effect ervan al weg. De voorsprong slonk naar 4%.

Minder dan een week te gaan, een nieuwe aanslag in Londen. Mannen met messen vielen burgers aan. 8 doden, meer dan 40 gewonden. Die aanval lijkt nog meer geïmproviseerd. Trump viel de burgemeester van Londen aan, omdat die de aanval onvoldoende serieus zou nemen.

Zou Trump of IS willen dat May gekozen wordt?

[wysija_form id=”2″]

Nieuwe #Aardnootjes verschijnen ook via Twitter.

Laat een reactie achter