Dit helpt om Brexit te begrijpen.

hebben we hier voor gekozen
Geschreven door Imelda Schouten

De ontwikkeling van de samenleving als een spannend verhaal. In 1,5 uur lees je over wat er broeit onder de mensen en los je de puzzels op waar je (al jaren) mee zit. Structurele problemen in de zorg? Bankiers die hun leven niet beteren? Brexit?

Het geeft je een kompas, is praktisch en laat de keuzes zien waar iedereen voor staat
Dit boekje beschrijft patronen die je in het leven van alle dag kunt waarnemen. Ze krijgen namen als vormen van betekenisgeving. Wie er modellen van probeert te maken verandert waarnemingen in beweringen en zal zoeken naar bewijzen. Die vind je niet, wel nog meer waarnemingen. Lees je door dan worden de patronen helder. Je ziet wat je eerder niet zag. Je leest wellicht opnieuw. Het verandert hoe je in de wereld staat.

Ik heb het in één adem uitgelezen. Ik vind het indrukwekkend en adembenemend inspirerend!
Bryan Rookhuijzen, Hoofdcommissaris Nationale Politie
Ik ben geraakt. Ik ervaar het boekje als een groot geschenk
dat ik als kleinood door kan geven.
Coleta van Bekhoven, gids Quita
Dit smaakt naar meer.
Ruud van Bennekom, Directeur van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters

Over Wim van Dinten
Sinds 1987 houdt Wim van Dinten zich bezig met betekenisgeving. Eerst met vragen als: wat is betekenisgeving nou eigenlijk? Welke fundamenteel verschillende vormen zijn er? Hoe herken je betekenisgeving in wat mensen doen? Zijn ontdekkingsreis en bevindingen schreef hij op in Met Gevoel voor Realiteit (2002). Hij voegde terloops nieuwe begrippen aan het Nederlands toe, zoals sociale samenhang, rationaliteitswig, zelfreferentialiteit en definitie van de situatie.

Met Imelda Schouten schreef hij Zijn zij gek of ben ik het? (2008) om betekenisgeving bruikbaar te maken voor mensen die zich met organiseren bezighouden. Contextgedreven werken en organiseren werden erin gelanceerd.

Voorbij het vanzelfsprekende verscheen in 2014. Daarin tonen ze hoe vormen van betekenisgeving door de tijd veranderden en er in deze tijd uitzien. Er komt van alles langs: van de invloed van de omgeving op oordeelsvorming tot taalgebruik en culturele misverstanden, van robuustheid van oriëntaties tot verslaving, van waarneming van stadiumgewijs verlopende evoluties tot buitenlandpolitiek. Wat mensen doen blijk je expliciet te kunnen verbinden met hoe ze in de wereld staan.

Uitverkocht
Hebben we hier nu voor gekozen is momenteel uitverkocht. We zijn druk bezig met het schrijven van een nieuw boek. Houd onze site in de gaten voor ontwikkelingen rondom de publicatie en lancering van dit boek.

Voorproefje

Reageer

Laat een reactie achter